CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA FİLOLOJİ ÇALIŞMALARI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 13 Ekim saat 10’da Nizami-i Gencevi Konferans Salonu’nda ilk açılış dersini gerçekleştirdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk defa öğrenci alan bölümümüzün ilk açılış dersini, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilsen GÖKÇEN ULUK verdi. Prof. Dr.  GÖKÇEN ULUK, açılış dersini iki bölüme ayırdı. Dersin ilk bölümünde  Cumhuriyetimizin 100 yılına değinen Hocamız, Mustafa Kemal Atatürk ve kuruluş değerleri, bugünkü önemleri üzerinde durdu. Bu bağlamda Yurtseverlik ve yurtseverliğin anlamı ve önemine vurgu yapan Hocamız, özgürlük ve bağımsızlık için tüm Cumhuriyet Değerlerimize sahip çıkmanın gerekliliğine tekrar atıfta bulunarak Yurtta sulh cihanda sulh anlayışının ne kadar önemli olduğunun altını çizdi ve Gençlerimize bir ödev ya da tavsiyede bulunma hakkı olsa bu hakkını onlara Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sini okumak olarak değerlendireceğini belirtti.  Dersin ikinci bölümünde ise edebiyat ve edebiyat çalışmalarına değinen Hocamız, İngiliz Dili ve Edebiyatı tarihinden başlayıp Amerikan Edebiyatı'na değin geniş bir serüvende Edebiyat kadar Edebiyat çalışmalarının da gerekliliği, önemi ve işlevine değindikten sonra yeni filolog adaylarına bugünden itibaren ki çalışmaları konusunda rehberlik edecek yol haritalarını çizerek gençlerimizin kariyer hedeflerini belirlemedeve onlardan beklenenlerin anlaşılmasın da yardımcı oldu. Daha sonrasında öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Hocamız, dersi iletişim kanallarının her zaman açık olduğunu ifade ederek ileride de tekrar beraber olmaktan mutluluk duyacağını ve Bölümümüzün ilk öğrencilerinin düzenleyeceği ilk Bölüm mezuniyet töreninde buluşmak umudu ve dilekleriyle sonlandırdı.

Menüyü Kapat